Værd at vide
Bøger
Bøger udlånes af skolen, og elever/forældre er ansvarlige for at binde skolens udlånte bøger ind. Bortkomne eller beskadigede bøger skal erstattes.
Skole-hjem-samarbejde
Hver fredag udgives ugeplan for alle skolens klasser på intra. Det forventes af elever og forældre, at de løbende holder sig opdateret.
Skolen tilbyder et fagligt forældremøde og to skolehjemsamtaler om året i 0.-1. klasse, samt to feedbacksedler. Derudover samarbejde efter behov.
Skolen tilbyder et fagligt forældremøde, en skolehjemsamtale og et tematisk forældremøde om året, samt fire feedbacksedler/karakterer i 2.-8. klasse. Derudover samarbejde efter behov.
Skolen tilbyder et fagligt forældremøde og en skolehjemsamtale om året, samt fire feedbacksedler/karakterer i 9. klasse. Derudover samarbejde efter behov.
Skolen forventer, at forældre som har en undring eller bekymring vedrørende sit barn, kontakter den relevante lærer.
Generelle informationer vedrørende et barn gives til klasselæreren.
Skolen drøfter ikke enkelte elever, medarbejdere og forældre på forældremøder eller i andre plenumsamlinger.
Kostpolitik
På Billums Privatskole tager vi læring alvorligt. For at kunne lære er alle nødt til at have sundt brændstof (kost) til hjernen. Derfor medbringes og indtages kage, slik, chips, sodavand og energidrikke ikke i skoletiden. Ved særlige lejligheder (fx klassens time eller fødselsdage) - og efter aftale med en lærer - må der gerne deles ud i klassen.
Skolefritidsordning
Billums Privatskoles SFO fungerer som en integreret del af vores skole. Skolens SFO hedder Klubben. Klubben er for 0.-3. klasses elever og er åben fra 07-08, samt efter skole til 17.00 hver dag, undtagen fredag som er til 16.15. Klubben har årligt nogle få lukkedage, som fremgår af skoleårets feriekalender og i ferier er der åbent fra 8.00 – 16.15.
Klubben har sin egen bygning og ligger på skolens område og her møder børnene både pædagoger og lærere, som de kender fra skoledagen og derved bygges der bro gennem året mellem skole og SFO, gennem dels sociale og dels faglige temaer,
Det skal være sjovt, hyggeligt og trygt at komme over i Klubben efter skole og derfor prioriterer vi både tid og hænder nok, til både at hygge om børnene og til at tilbyde et bredt udvalg af værksteder, samtidig med også er plads til bare at lege. Hver måned startes fem nye værksteder op, som fordeles ud på ugens dage. Herudover er børnene på skift med i køkkenet og hjælper med at tilberede og servere eftermiddagsmad til alle.
Lektier
Lektier en integreret og understøttende del af undervisningen. Lektier gives, når lærerne vurderer, at der er mulighed for at konsolidere læring. Lektierne er ikke nyt stof, men kan bestå af trænings-, forberedelses-, færdiggørelses- og uddybningslektie. Udover konsolidering af læring giver lektier også mulighed for at træne elevernes studievaner, som at have overblik over skema og pakke taske, administrere tid, selvstændig løsning af opgaver, strategier for arbejde med forskellige typer skolearbejde.
Administration
Kontoret er åbent fra 8:00 til 14:00.
Arbejdsdage
Hvert barns familie deltager i minimum en af de to årlige arbejdsdage på skolen, hvor der laves lettere vedligeholdelse. Der orienteres om datoerne for arbejdsdagene ved skoleårets start.
Badning
Der er badning før og efter svømning samt efter idræt. Fritagelse for badning gives ikke. Elever, der på grund af sygdom er bedt fritaget for undervisningen i svømning og / eller idræt, er ikke dermed fritaget for skolegang og skal som hovedregel overvære timerne.
Befordringstilskud
Alle elever, der opfylder afstandskriterierne kan ansøge om befordringstilskud en gang pr. skoleår. Ansøgningsfrist er den 31. maj og orientering om ansøgning sendes over intra primo maj. Det tilskud som skolen modtager, fordeles procentvis ligeligt blandt alle ansøgere, der opfylder afstandskriterierne.
Afstandskriterierne er:
0.-3. kl.: 2,5-12,5 km
4.-6. kl.: 6,0-16 km
7.-9. kl.: 7,0-16 km
Cykler
Alle cykler parkeres i cykelstativerne. Skolen har intet ansvar for cykler, der stilles på skolens område. Disse stilles derfor på egen risiko. Cykler anbragt uden for cykelstativerne fjernes uden ansvar.
Elevrådet
Elevrådet består af 2 repræsentanter fra hver af klasserne fra 0. til 9. En af lærerne er elevrådskontaktlærer og deltager i elevrådets møder.
Erstatningspligt
Sker det at en elev mister eller beskadiger noget af skolens materiel eller inventar, bliver hjemmet draget økonomisk til ansvar.
Feedbacksedler
Feedbacksedler har fokus på elevens læringsproces; er eleven forberedt til undervisningen, deltager eleven i undervisningen samt elevens udviklingsproces. Feedbacksedlerne udgives til forældre på intra to gange årligt for 0.-1. kl. og fire gange årligt for 2.-9. kl.
Folkeskolens prøver
Skolens elever afslutter deres skolegang ved at deltage i FP9 og FP10 i maj og juni måned.
Forsikring
Skader, der overgår en elev i skoletiden og som må betegnes som hændeligt uheld, bæres af eleven og hjemmet, hvorfor vi anbefaler en ansvarsforsikring, ulykkesforsikring, indboforsikring, familieforsikring el.
Skolen påtager sig intet ansvar overfor elevernes ejendele i tilfælde af de mistes eller ved tyveri, hærværk eller anden ødelæggelse. Det gælder smykker, ure, cykler, kontante penge, tøj, telefoner og andet elektronisk udstyr m.m.
Det er muligt at leje et locker på skolen fra 5. kl. og op.
Fotografering
I starten af skoleåret besøger et skolefotofirma skolen og tager klassebilleder og individuelle foto af eleverne. Firmaet tilbyder forældrene at købe disse billeder.
Fravær
Der orienteres om fravær ved sygdom til klasselæreren/lærerteamet i intra.
Fritagelse fra undervisningen aftales med klasselæreren/lærerteamet over intra.
Fritagelse fra undervisningen i mere end to dage aftales med skolens leder over intra.
Frikvarter/pauser
I frikvarterer må ingen elev forlade skolens grund uden skolens tilladelse. Der er to voksne som fører tilsyn i alle frikvarterer.
0.-6. klasse har udeordning. Læreren afgør, om klassen skal blive inde mens læreren holder tilsyn med klassen.
8.-9. klasse må forlade skolens matrikel i spisefrikvarter efter samtykke.
Fripladstilskud
På finansloven er der afsat et beløb til friplads, som kan søges af forældre med en vis maksimal indtægt en gang pr. skoleår. Alle hjem/forældre, der opfylder kriterierne kan søge om tilskud til skolepengene en gang om året og skolens fripladstilskud fordeles blandt ansøgerne.
Ansøgningsfristen er ultimo august og orientering om ansøgningsprocessen sendes over intra I starten af skoleåret. De bevilgede tilskud modregnes i skolepengene fra februar til og med juni.
Fælles mål
Skolen underviser efter Fælles Mål.
Glemte sager
Skolen har en glemmekasse, som står på indskolingsgangen. Fundne nøgler og værdigenstande opbevares på skolens kontor.
Intra
Kontakten mellem skole og hjem foregår på skolens intra. På intra er der informationer om klassernes undervisning gennem ugeplaner, kontaktbog, beskedfunktion og andre informationer fra skolen. Skolen besvarer beskeder indenfor 24 timer på hverdage.
Det anbefales, at forældre tilmelder sig adviseringsfunktionen, som sender en mail eller sms, når der er nye informationer. Det forventes, at forældre løbende holder sig opdaterede på intra.
Skolen anser intra for et værktøj til samarbejde. Intra er ikke et debatforum.
Karaktergivning
Der gives karakter efter 7-trinsskalaen 3 gange årligt i 8.-9. klasse.
Klassekasse
Alle klasser har en klassekasse, som der ved skoleårets start betales 300 kroner til. Klassekassen betales sammen med skolepengene i september. Klassekassen bruges til de ekstraordinære ting som klassebold og sjippetorv, tilskud til en ekskursion, guf på en særlig dag ol.
Klassekvotient
Der er en klasse på hver årgang fra 0. klasse til og med 9. klasse. Der optages højst 22 elever i hver klasse.
Lejrskoler
Der er lejrskole hvert år for alle klasser. En lejrskole kan have 2-5 overnatninger. Oftest tager flere klasser afsted sammen. Hvert fjerde år holdes lejrskolerne, som en fælles lejrskole, hvor hele skolen er afsted sammen. Lejrskolerne er forældrebetalte. Se takster for forældrebetaling.
Lejrskoler er en del af skolens undervisning, hvorfor deltagelse er obligatorisk.
Løbehjul
Alle løbehjul parkeres i cykelstativerne.
Skolen har intet ansvar for løbehjul, der stilles på skolens område. Disse stilles derfor på egen risiko. Løbehjul anbragt uden for cykelstativerne fjernes uden ansvar.
Mobiltelefoner
Mobiltelefoner skal være i tasken eller på klassens mobilhylde, medmindre læreren siger den skal bruges i undervisningen. Al kontakt til hjemmet/forældre i skoletiden foregår fra skolens kontor eller i samarbejde med en voksen. Se yderligt skolens Device- og mobilpolitik.
Mødetider
1. lektion 08:15-09:00
2. lektion 09:00-09:50
3. lektion 10:05-10:45
4. lektion 10:50-11:35
5. lektion 12:20-13:05
6. lektion 13:05-13:50
7. lektion 14:00-14:45
8. lektion 14:45-15:30
PC
Forældre er ansvarlige for at elever i 4.-9. klasse har en brugbar pc med skolerelevante programmer, som eleven medbringer opladt i skole dagligt. Orientering om behov for nye skoleprogrammer, vil fremgå af ugeplanen. Eleverne benytter ikke deres pc i pauserne. Se yderligt skolens Device- og mobilpolitik.
Rengøring og adfærd
Skolen skal være et rart sted at være, og derfor er det vigtigt at her er rent og ryddeligt.
Det betyder, at eleverne er medansvarlige for at passe på skolens materiel og inventar ved at:
Vise hensyn, når du færdes på skolen.
Sætte stolene op efter sidste time.
Klasseduksene fejer gulv, tørrer borde af, lukker vinduer, slukker lys og bærer klassens skrald ud efter sidste time i lokalet.
Områdeduksene sætter stole op, materiel og inventar på plads og rydder op på det fællesområde klassen er ansvarlig for.
RessourceCenter
Skolen har et ressourcecenter, som varetager vejlednings- og undervisningsopgaver indenfor AKT, læsning og specialundervisning.
Rygning
Rygning er forbudt overalt på skolens matrikel/område.
Svømmeundervisning
Skolen tilbyder svømmeundervisning på 6. klassetrin af skolens egen lærer i Lyngby Svømmehal.
Terminsprøver
Der holdes terminsprøver i 9. klasse.
Tilsyn
Skolen overgår fra selvevaluering til tilsynsførende per 01. august 2019. Skolens tilsyn varetages i perioden 01.08.2019-31.07.2021 af Heidi Vester.
Udmeldelse
Udmeldelse sker på skrift til skolens kontor. Skolen har sikker mail .
Udmeldelse sker med 3 mdrs. varsel, således at der betales skolepenge for den måned, hvori udmeldelsen sker samt de følgende 2 måneder.
Elever i afgangsklasser udmeldes automatisk ved sidste skoleårs afslutning. Vær opmærksom på, at der betales skolepenge til og med juli måned, idet et skoleår går fra 01.08 til 31.07.
Udeskole
0.-2. klasse har udeskole engang om ugen i ca. 18 uger i løbet af skoleåret. Det betyder, at undervisningen foregår et andet sted end på skolen. Herudover samlæses nogle lektioner for at udvide muligheden for både læring og relationel udvikling hos eleverne. Det forventes at eleverne er klædt på til al slags vejr og udeaktiviteter.
Årsprøver
Der holdes årsprøver i 7. og 8. klasse.